Prognoza za naredne dane

Eto na proljeća, temperature će narasti do 23 stepena

vrijeme sarajevo

U BiH u nedjelju, 17. marta, bit će sunčano. Poslijepodne ili u večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne porast naoblake ponegdje može usloviti slabu kišu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Poslijepodne u Bosni će doći do porasta naoblake. Povremono slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 9 do 15, u Posavini i Krajini do 18 stepeni.

U većem dijelu Bosne u subotu, 16. marta, u jutro će biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini će biti pretežno vedro. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U BiH u nedjelju, 17. marta, bit će sunčano. Poslijepodne ili u večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne porast naoblake ponegdje može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u ponedjeljak, 18. marta, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U ostatku BiH bit će sunčano. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 14 do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.