Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Eto nam “pravog proljeća”, temperature skaču do 25 stepeni

pcela proljece db

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 14 i 20 stepeni, u Sarajevu oko 17

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a stabilno će biti do kraja radne sedmice, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu zemlje do osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni, u Sarajevu oko 17.

U srijedu se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u četvrtak. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

I u petak se prognozira sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25 stepeni.