BiH

Rasvjetljavanje ubistva

EUROPOL Njemačke izrazio zahvalnost Direkciji za koordinaciju policijskih tijela

19/02/2021

U pismu je izražena duboka zahvalnost na snažnoj podršci u istrazi, lišenju slobode optuženog lica te njegovom izručenju u Njemačku

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je od Ureda EUROPOL-a Savezne Republike Njemačke zaprimila Pismo zahvalnosti, a u vezi s preduzetim aktivnostima na rasvjetljvanju teškog krivičnog djela trostrukog ubistva, koje je izvršeno početkom 2020. u Njemačkoj.

U pismu je izražena duboka zahvalnost na snažnoj podršci u istrazi, lišenju slobode optuženog lica te njegovom izručenju u Njemačku, uprkos ograničenjima u vezi sa koronavirusom, a za koje je izvršilac tog teškog krivičnog djela, državljanin Bosne i Hercegovine, osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora.

Osim Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Odsjeka za saradnju sa EUROPOL-om, kao koordinatorom aktivnosti, bile su uključene i policijske agencije u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Granična policija BiH, saopćeno je iz Direkcije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.