Prognoza vremena

Evo gdje se danas u BiH očekuje snijeg

snijeg smetovi

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme

U Bosni je jutros pretežno oblačno. Slaba kiša pada u centralnim i istočnim područjima, na planinama slab snijeg. U Hercegovini je većinom pretežno sunčano. Na sjeveru Hercegovine je oblačno.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7, Široki Brijeg -2, Bihać 0, Grude, Ivan sedlo i Sokolac 1, Sarajevo i Srebrenica 2, Prijedor 3, Bijeljina, Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 4, Brčko, Doboj, Gradačac, Jajce i Zvornik 5, Banja Luka, Drvar i Zenica 6, Stolac 7, Trebinje 8, Mostar i Neum 10 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955hPa, za 11Pa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama se prognozira slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine gdje je moguća slaba kiša, na planinama snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Prijepodne sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.