Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

korona vrijeme kafici sarajevo sunce – pixsell
05.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sarajlije uzivaju na posljednjim zrakama sunca jer je po vremenskoj prognozi najavljeno oblacno i kisovito vrijeme. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeveronog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će biti  sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 11 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme najavljena je za četvrtak. Krajem dana i u večernjim satima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od 17 do 23, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i jugozapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a najviša dnevna temperatura od 22 do 28 stepeni.