Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Evo koliko će još trajati Miholjsko ljeto

ljeto vrućina vrijeme
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Dominacija sunca, topline uz svježa i lokalno maglovita jutra nastavlja se do daljnjeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme veći dio dana.

Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle.

U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje povećanje oblačnosti sa sjevera, što tokom noći na nedjelju lokalno može usloviti slabu kišu u sjevernim, centralnim i istočnim područjima.

Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura između 22 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Miholjsko ljeto će još potrajati

Kako javlja BHmeteo, Miholjsko ljeto će još potrajati.

A o vremenu ništa novo. Dominacija sunca, topline uz svježa i lokalno maglovita jutra nastavlja se do daljnjeg. Po…

Posted by BHMETEO.ba on Friday, September 29, 2023

Dominacija sunca, topline uz svježa i lokalno maglovita jutra nastavlja se do daljnjeg. Po trenutnim prognozama i kroz prvih desetak dana oktobra.

Na neku značajniju kišu i zahlađenje ćemo se načekati.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjerena naoblaka. Prije podne lokalno može pasti veoma malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Više oblačnosti je moguće prije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak stabilno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.