Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susreti sa zvaničnicima

Evropski komesar Oliver Varhelyi stigao u Sarajevo: Prvo je prošetao Baščaršijom

Varhelyi u Sarajevu (1)

Ovo je prva posjeta BiH nedavno imenovanog evropskog komesara, a on će u Sarajevu predstaviti Ekonomski i investicijski plan EU

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi stigao je Sarajevo gdje će se danas susresti s nizom bh. zvaničnika i predati im Izvještaj o napretku BiH koji nije nimalo povoljan za našu državu jer su u njemu uočeni brojni nedostatci, posebno u segmentu neispunjavanja velikog dijela 14 kriterija potrebnih za kandidatski status.

Prije prvog susreta sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom Varhelyi je u društvu šefa Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom prošetao Baščaršijom.


Inače, ovo je prva posjeta BiH nedavno imenovanog evropskog komesara, a on će u Sarajevu predstaviti Ekonomski i investicijski plan EU.

Varhelyi će se danas, također, sastati i sa premijerima FBiH i RS Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, te gradonačelnikom Brčko Distrikta Sinišom Milićem. Predviđen je i sastanak sa članovima Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta BiH.