Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

EXBS Program Vlade SAD-a donirao zaštitnu opremu Graničnoj policiji BiH

exbs (1)

Direktor GPBiH Zoran Galić preuzeo je zaštitnu opremu, a uručio ju je koordinator EXBS Programa Darko Ivić

U sklopu kontinuirane saradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije BiH (GPBiH), u srijedu je ispred zgrade Granične policije BiH upriličena primopredaja donacije Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) Vlade Sjedinjenih Američkih Država toj policijskoj agenciji.

Riječ je o zaštitnoj opremi za pripadnike Granične policije BiH, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, priopćila je Granična policija BiH.

Direktor GPBiH Zoran Galić preuzeo je zaštitnu opremu, a uručio ju je koordinator EXBS Programa Darko Ivić.

“Vlada Sjedinjenih Američkih Država od osnivanja podržava razvoj GPBiH s ciljem operativnog jačanja ove policijske agencije. Uz ovu donaciju zaštitne opreme, važno je istaknuti da je Vlada SAD-a dosad donirala i specijalističku opremu u vrijednosti oko 13 miliona maraka te organizirala niz obuka za policijske službenike GPBiH. Također, očekujemo i donaciju službenog plovila za Jedinicu granične policije Neum, s obzirom na to da su dosadašnji resursi istekli. Još jedanput velika hvala EXBS Programu na potpori Graničnoj policiji BiH”, kazao je Galić.

Donirana zaštitna oprema bit će ravnomjerno raspoređena u sve organizacijske postrojbe Granične policije BiH, navodi se u priopćenju.