Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fatima možda ipak nije džaba išla u školu: HDZ 1990 tužit će Vladu HNK?

Fatima Husejic Memic diplome3

Klub zastupnika HDZ 1990 u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražio je provjeru imena novoprimljenih pripravnika u Vladi HNK. Ukoliko primijete bilo kakve nepravilnosti kod odabira pripravnika, najavlju čak i tužbe protiv Vlade HNK, piše agencija Patria.

Klub zastupnika HDZ 1990 u Skupštini HNK zatražio je da se hitno preispitaju imena 100 primljenih kandita koji će u narednim mjesecima raditi kao pripravnici u Vladi. Zatražili su i to da Vlada da objašnjenje zbog čega najbolja studentica Mašinskog fakulteta u Mostaru nije primljena za pripravnika, piše Patria.

Podsjećamo, Mostarka Fatima Husejić-Memić, nakon što je Mašinski fakultetu u Mostaru završila kao student generacije s prosjekom ocjena od 9,66, nije bila ni među stotinu kandidata koji su nedavno primljeni kao pripravnici u Vladu HNK. Dobitnica je nekoliko nagrada, među kojima je i rektorovih nagrada.

No, Vlada je ipak odlučila da ona baš ne zaslužuje mjesto pripravnika.

– Izvinjavam se što sam se uopšte prijavila na konkurs, te vam oduzela minut što otvoriste i prelistaste moje dokumente, koje kao dokaz ovdje prilažem.

Izvinjavam se što sam dobitnica rektorovih nagrada i student s najboljim uspjehom.

Završila sam naster studij sa prosječnom ocjenom 9.66, a vi izabraste kolegicu, koja niti je završila master studij, niti ima navedeni prosjek, niti ima Rektorove nagrade. Voljela bih znati po kojem osnovu; vidjeti njenu dokumentaciju, ali i to pravo mi uskratiste.

Šta reći…da nije tužno bilo bi smiješno! – napisala je Husejić-Memić.