Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fazlić: Spriječiti daljnji urbicid Grada Bihaća

BiH

bihac

Na inicijativu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića danas je održan radni sastanak na kojem su bihaćki arhitekti i projektanti razgovarali o stanju urbanizma grada Bihaća.

Radni sastanak bio je prilika da čelni čovjek grada Bihaća sasluša mišljenje i stavove struke kada je u pitanju urbanizam i nelegalna gradnja u na području grada, sa posebnim akcentom na neplansku gradnju u užem jezgru grada.

Istaknuvši zadovoljstvo održanim sastankom i spremnošću struke da u narednom periodu svoje znanje stave na raspolaganje u funkciji planskog razvoja grada Bihaća, gradonačelnik Fazlić kazao je da je arhitektura odraz stanja društva i stoga će u narednom periodu ovoj oblasti posvetiti više pažnje a s ciljem uvođenja reda.

– Konstatirali smo svi da je evidentno na sceni u proteklom periodu bio urbicid i ubijanje duše ovog grada i stoga sam odlučio da prekinem ovu praksu i da ja ne odlučujem kako će se graditi, već to trebaju odlučivati stručni ljudi i javno mnijenje – kazao je gradonačelnik Fazlić, saopćeno je iz Uprave Grada Bihaća.