BiH

srebrenica

Fejzić: Inzko da donese zakon o zabrani negiranja genocida

19/04/2021

Na sastanku su imenovani predsjednici pododbora unutar Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice te potvrđene ranije donesene odluke o izboru rukovodstva Organizacionog odbora

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku su imenovani predsjednici pododbora unutar Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice te potvrđene ranije donesene odluke o izboru rukovodstva Organizacionog odbora.

Predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić medijima je kazao da će i ove godine pandemija koronavirusa ostaviti traga na obilježavanje.

– U proteklom periodu smo imali niz aktivnosti, održavani su sastanci u manjim grupama zbog situacije kakva jeste. Danas smo sve odluke ranije potvrdili, kao što je odluka o rukovodstvu i predsjednicima pododbora. Imajući u vidu efikasnost u radu, određene odbore smo zbog sličnosti aktivnosti spojili. Na taj način pokušavamo da budemo efikasniji – rekao je Fejzić.

On je kazao da je prošle godine 25. godišnjica genocida obilježena na dostojanstven način, te da će nastojati da tako bude i ove godine.

– Ove godine takođe ćemo dati maksimum da bude na nivou te da na taj način pošaljemo poruku međunarodnoj zajednici. Šaljemo poruku Valentinu Inzku da ispuni obećanje i donese zakon o zabrani negiranja genocida. I sa ovog sastanka Organizacionog odbora će mu otići dopis kojim ćemo ga na to podsjetiti – potcrtao je Fejzić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.