Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

debata „Pravo na Pravdu“

Feraget: Tužitelji svjesno uništavaju i podmeću dokaze

Ifet Feraget

“Moramo krenuti od onih slučajeva gdje je korupija dokaziva, a to su Dženan i David. Inače ove diskusije na akademskom nivou neće donijeti nikakav pomak”, kaže Feraget, koji ističe da nam treba da svi budemo jednaki pred zakonom

Javna debata „Pravo na Pravdu“ koju je organizovala Delegacija EU u BiH, a kojoj je prisustvovao i nezavisni ekspert EU Reinhard Priebe, održala se danas u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu.

Nakon debate novinarima se obratio Ifet Feraget advokat porodica Memić i Dragičević.

“Predmeti Memić i Dragičević su eklatantni primjeri organizovanog kriminala u samom pravosuđu. Ne treba nama ni gospodin Priebe ni gospodin Sattler, kojima se zahvaljujemo, da bismo mogli dokazati da tužitelji svjesno vrše pogrešnu ocjenu dokaza. Da tužitelji svjesno uništavaju i podmeću dokaze”, rekao je Feraget, koji je dodao da je porodicama ovo više moralna podrška.

Kaže da zna da na ovoj debati neće dobiti odgovore na pitanja ko je ubio Davida i Dženana, ali se nada da će sistem profunkcionisati.

“Moramo krenuti od onih slučajeva gdje je korupija dokaziva, a to su Dženan i David. Inače ove diskusije na akademskom nivou neće donijeti nikakav pomak”, kaže Feraget, koji ističe da nam treba da svi budemo jednaki pred zakonom.