Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival “Kao nekad pred Božić” 7. decembra u sarajevskom BKC-u

Kao nekad pred Bozic
Kao nekad pred Bozic

Sedamnaesti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2016“ održat će se 7. 12. 2016. godine u koncertnoj dvorani Bosanski kulturni centar u Sarajevu.

Smotra „Kao nekad pred Božić“ posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati priliku uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

pr-festivala-knpb

Krstanović: Doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH

„Glazbeno-scenski spektakl ‘Kao nekad pred Božić’ osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH koja se održava u Sarajevu, a na kojoj sudjeluju izvođači iz svih dijelova BiH, Hrvatske i regije, predstavljajući božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima.

Program je prilagođen glazbenim ukusima i afinitetima svih generacija i, naravno, prožet božićnim motivima i običajima, kao dijelovima sveukupne kulture i tradicije bosanskohercegovačkih katolika.

Osnovni ciljevi ovoga projekta su stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj.

Projektom ‘Kao nekad pred Božić’, koji svake godine okuplja eminentne izvođače različitih glazbenih žanrova, stvaraju se visoke estetske vrijednosti iz oblasti glazbene, ali i scenske, umjetnosti od značaja za Bosnu i Hercegovinu, kojima se bosanskohercegovačku kulturu stavlja u europski okvir.“, kazala je PR Festivala Ivana Krstanović.