Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za naredne dvije sedmice

FHMZ objavio dugoročnu prognozu: Stiže velika promjena vremena

Kiša u Sarajevu pada od ranog jutra, nastavit će i kroz tjedan
09.08.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kisa ne prestaje padati cijelo jutro, a prema prognozi padat ce i cijeli tjedan. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od petka (16.09.) očekuje se kiša i pljuskovi, a od nedjelje i osjetniji pad temperature zraka koji će biti izraženiji u centralnim i sjevernim područjima naše zemlje

Pred nama su stabilni, pretežno sunčani i sve topliji dani. Tokom radne sedmice maksimalne temperature zraka će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti iznad 28 stepeni, objavio je danas Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

Noći i jutra bit će svježi ali od srijede i nešto topliji u odnosu na prethodne dane.

Od petka (16.09.) očekuje se kiša i pljuskovi, a od nedjelje i osjetniji pad temperature zraka koji će biti izraženiji u centralnim i sjevernim područjima naše zemlje.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 10°C do 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature između 25°C i 31°C, na jugu zemlje do 33 stepena.

Početkom sljedeće sedmice prema raspoloživim sinoptičkim materijalima u centralnim i istočnim područjima zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Stabilnije vremenske prilike prognoziraju se od četvrtka (22.09.). Jutarnje temperature bit će u rasponu između 7°C i 12°C u Bosni do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 15°C i 20°C u Bosni do 23°C u Hercegovini.