Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

i dalje kišovito

FHMZ objavio dugoročnu prognozu, vijesti nisu dobre

Satelitski snimak
Foto: Screenshot/FHMZ

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će i u zadnjoj sedmici mjeseca

Prostrano ciklonalno polje i dalje će se zadržati iznad Bosne i Hercegovine, ali i šire regije. Ciklona će uslovljavati oblačno vrijeme sa kišom, povremeno jačim pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine prognoziraju se u Hercegovini, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Najkišovitije bit će u utorak i srijedu. Od četvrtka iako će i dalje biti oblačno, padavine neće biti toliko obilne. Temperature zraka u granicama višegodišnjeg prosjeka, tj slične temperaturama u prethodnom periodu.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 8°C do 12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 16°C i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će i u zadnjoj sedmici mjeseca. Tokom kraćih pljuskovitih padavina nisu isključeno grmljavinsko nevrijeme.

Neznatno toplije u odonsu na sedmicu ispred nas.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 10°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 19°C i 25°C u Bosni, u Hercegovini do 27°C.