Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

FHMZ objavio u kojim dijelovima BiH se sutra očekuju pljuskovi

penzioner kisa
Foto: D.B./ Fokus.ba
Arhiva

Sutra će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U BiH danas preovladava sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan-sedlo 23; Bihać, Sokolac 26; Banja Luka, Prijedor 27; Bugojno, Neum, Srebrenica, Tuzla 28; Bijeljina, Sarajevo, Zvornik 29; Široki Brijeg, Trebinje, Zenica 30 i Mostar 32 stepena.

Sutra će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini u jutarnjim satima umjerena naoblaka, a u ostatku dana pretežno sunčano. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.