Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sud bih

Fikret Hodžić nije uplatio 200.000 KM kazne

fikret hodzic
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Kako je Hodžić, zajedno s Fadilom Novalićem i Fahrudinom Solakom, pravosnažno osuđen 27. januara, tačnije taj dan je otpremljena drugostepena presuda, on je bio dužan uplatiti kaznu do 27. marta

Pravno lice ‘’F.H. Srebrena malina’’ d.o.o. Sućeska Srebrenica (zastupano po osuđenom Fikretu Hodžiću kao odgovornom licu), kojem je pravosnažnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 200.000,00 KM, ovu kaznu nije uplatilo u roku u kojem je obavezano presudom.

Taj rok je iznosio 60 dana i i istekao je 26. marta 2024. godine.

Ovo je rečeno za Avaz iz Suda BiH na pitanje da li je platio kaznu.

“Sud je pravnom licu, kao i odgovornom licu u ovom pravnom licu, uputio opomenu za plaćanje. Ukoliko ni u naknadno ostavljenom roku novčana kazna ne bude plaćena, Sud će pokrenuti postupak prinudne naplate naznačenog iznosa”, rečeno je iz Suda BiH.

Prema presudi, pravno lice “Srebrena malina” proglašeno je odgovornim jer je raspolagalo protupravno stečenom imovinom i izrečena mu je novčana kazna od 200.000 KM. Novčana kazna, kako je navedeno tada, mora se platiti u roku od 60 dana od dana pravosnažnosti presude.

Kako je Hodžić, zajedno s Fadilom Novalićem i Fahrudinom Solakom, pravosnažno osuđen 27. januara, tačnije taj dan je otpremljena drugostepena presuda, on je bio dužan uplatiti kaznu do 27. marta.

Podsjećamo, Sud BiH blokirao je sve račune Hodžiću, a blokirani su i računi „Srebrene maline” koje je imao u nekoliko banaka. Poslali smo Sudu BiH prekjučer upit da li je Hodžić platio novčanu kaznu ili je tražio otplatu duga, ali nam iz te institucije nikad nije odgovoreno.