Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIKBiH

Fikret Prevljak i SDA kažnjeni sa 7.000 KM zbog prijetnji Predragu Kojoviću

fikret-prevljak

Podsjećamo, Prevljak je na jednom predizbornom skupu za Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, između ostalog rekao “da ga neće biti“. Prijavu CIK-u u ovom predmetu protiv SDA i njenog kandidata podnijela je Naša stranka

Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela je odluku da Fikret Prevljak, kandidat za načelnika Općine Ilidža na lokalnim izborima održanim 15. novembra, bude kažnjen sa 4.000 KM, a SDA sa 3.000 KM zbog toga jer je uputio prijetnju predsjedniku Naše stranke Predragu Kojoviću na predizbornom skupu na Ilidži, tokom predizborne kampanje.

S. DEGIRMENDŽIĆ

Za ovu odluku je glasalo pet članova Komisije, dok su protiv odluke bila dva člana CIK-a, Suad Arnautović i Ahmet Šantić.

-Ja sam zajedno sa kolegom Šantićem bio protiv uvrštavanja ove tačke u dnevni red i donošenja zaključka u ovom predmetu. Ja to ne vidim kao kršenje člana 7.3 stav 1 tačka 7 Izbornog zakona. Ja to vidim kao jednu političku otvorenu raspravu, programskim vizijama, jedna je za građansku, druga za teritorijalnu etničku, dakle smatram da se nisu ispunili procesni uslovi da se izrekne ova sankcija i glasat ću protiv – kazao je Arnautović tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda.

Podsjećamo, Prevljak je na jednom predizbornom skupu za Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, između ostalog rekao “da ga neće biti“. Prijavu CIK-u u ovom predmetu protiv SDA i njenog kandidata podnijela je Naša stranka.