BiH

vlada ks

Firme Ataco i Atlantic najviše uplatile na donatorski račun Kantona Sarajevo

12/05/2020

Skenderagić je kazao da su se vlasnici i uposlenici Ataco-a i Atlantic grupe po proglašenju stanja nesreće odlučili da daju svoj doprinos u situaciji koja nas je zadesila

Partnerske firme Ataco i Atlantic uplatili su 200.000 KM na donatorski račun, koje je Vlada Kantona Sarajevo otvorila u cilju borbe protiv pandemije COVID-19.

Ovim povodom, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić organizirao je sastanak s predstavnikom grupe Nijazom Skenderegićem, kao najvećim donatorima, te zahvalio firmama Ataco i Atlantic grupi, naglasivši da će se uplaćeni novac isključivo utrošiti za borbu protiv COVID-a 19 i njegovu prevenciju.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić i ministar privrede Draško Jeličić.

Ministar Halebić je najavio da će se sredstva trošiti transparentno, u koordinaciji Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, te je  zahvalio radnicima Ataco i Atlantic grupe koja su ta sredstva zaradili i na taj način pokazali društvenu odgovornost.

Skenderagić je kazao da su se vlasnici i uposlenici Ataco-a i Atlantic grupe po proglašenju stanja nesreće odlučili da daju svoj doprinos u situaciji koja nas je zadesila.

-Posebna nam je čast i zadovoljstvo, ako je to prepoznato u društvenoj zajednici, te ukoliko smo ovom donacijom pomogli ljudima u našoj zajednici – poručio je Skenderagić.

Inače, pomoć su dodijelili gradovima Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Bihaću, kao regionalnim centrima u ukupnom iznosu od milion KM.

Na današnji dan na donatorskom računu za pravne osobe je iznos od 356.750 KM, dok je na računu za uplate fizičkih lica sakupljeno 27.816, 69 KM, odnosno ukupno 384.566,69 KM.

Premijer Nenadić je uime građana, Vlade Kantona Sarajevo i u svoje ime zahvalio donatorima, fizičkim licima i njihovim porodicama jer su se solidarisali u ovoj teškoj situaciji i izdvojili dio kućnog budžeta za zajednički interes.

Također je zahvalio vlasnicima, upravama i uposlenicima privrednih društava koji su dio svog poslovnog interesa usmjerili prema zajedničkom dobru u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.