Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zolak potvrdio za "N1"

Firmi TGT Tehnogas iz Laktaša, koja je nabavljala kisik za bolnice, zabranjen rad

kisik (1)
Ilustracija / FOTO: n1

Firma “TGT Tehnogas” u Laktašima je u vlasništvu bivšeg ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe

Firmi TGT Tehnogas iz Laktaša zabranjen je rad, i to nakon kontrole inspektora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH koja je obavljena jučer, potvrđeno je za TV N1.

Kako je kratko rekao direktor Aleksandar Zolak, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, nadležni u TGT nisu potpisali zapisnik, a nakon što su to odbili uraditi, usmeno im je saopštena odluka o zabrani rada.

Rješenje o zabrani prometa i proizvodnje izdato je uz obrazloženje da laktaška firma nema potrebne dozvole za rad.

Zolak kaže da je Agencija postupila po zakonu, nakon odbijanja kontrolisanog pravnog lica da potpiše zapisnik. Zolak stoji kod toga da su u slučaju “kiseonik” prisutne mnoge nezakonitosti. Dodao je da je zbog svega očekivao da tužioci i policija još u petak upadnu u pomenute subjekte, te provedu istragu.

Firma “TGT Tehnogas” u Laktašima je u vlasništvu bivšeg ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe.

Afera “Kiseonik” posljednjih dana potresa manji bh. entitet, a koju je pokrenuo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji tvrdi da se u Univerzitetsko-kliničkom centru RS za liječenje ljudi koristi tehnički gas umjesto medicinskog.

Ovaj gas za bolnice u RS nabavljala je firma “TGT Tehnogas”.

– Odgovorno tvrdim, kiseonik je ispravan. Kiseonik provjeravamo i imamo dozatore na respiratorima. Oni ne pokazuju nikakve greške – ustvrdio je danas direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS Vlado Đajić na sjednici NSRS.

On kaže da postoje gasne analize koje pokazuju da nema štetnih materija, da nema ugljen dioksida, već samo kolika je saturacija kiseonika.

– Draško Stanivuković je pokazao svoju političku pohlepu i želio je to da iskoristi. Nije mario za posljedice. Kao prvi čovjek UKC, moram reći da je naša zdravstvena ustanova među prvima u Evropi po opremljenosti, smještaju i ono što je najvažnije, prepoznatljivi smo po stručnosti naših ljekara – ustvrdio je Đajić.