Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fondacija “Izvor nade“ sa 72.000 KM stipendira 18 srednjoškolaca iz BiH

BiH

izvor nade stipendije

U prostorijama Studentskog doma “Izvor nade“ danas su u Sarajevu potpisani ugovori o stipendiranju 18 srednjoškolaca u školskoj 2018/2019. godini.

Prisutnim roditeljima i učenicima obratili su se direktor Fondacije Tarik Agetović i pedagogica Merjem Salihagić.

Agetović je učenicima poželio sretnu i uspješnu godinu te kazao kako je cilj Fondacije da srednjoškolcima pruži dobre uslove za boravak u Sarajevu tokom njihovog školovanja.

– S obzirom na to da boravak jednog studenta u smještajnim kapacitetima Fondacije košta oko 400KM, od čega jedan dio dobije kroz stipendiranje a drugi dio kroz smještaj, ishranu i drugo, možemo reći da će za potrebe ovih 18 studenata biti isplaćeno oko 72.000 KM u ovoj školskoj godini – istakao je Agetović.

Merjem Salihagić, pedagogica Fondacije prisutne roditelje i učenike upoznala je s potrebom što češće i kvalitenije komunikacije, posebno iz razloga što je u pitanju kategorija srednjoškolaca i što su isti odvojeni od svojih porodica.

Salihagić je naznačila i potrebe poštivanja kućnog reda, međusobnog poštivanja ali i brige o zdravlju srednjoškolaca kroz kvalitetnu i raznovrsnu ishranu.

Ugovore o stipendiranju sa studentima u novoj akademskoj godini, predstavnici Fondacije potpisat će u mjesecu oktobru.