BiH

Američki izaslanik

Forto nakon sastanka sa Escobarom: SAD će nesumnjivo nastaviti biti garant stabilnosti u BiH

07/06/2022
Foto: Pixsell

"Escobar je također rekao da u fokusu američke pažnje u BiH ostaje borba protiv korupcije. Kao Trojka, u Vladi KS napravili smo najveće iskorake u državi kad je ta problematika u pitanju i tu borbu nastavljamo“

Gabriel Escobar, specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, sastao se jutros s liderima Trojke. Edin Forto, predsjednik Naše stranke, kaže da ono što je na sastanku rečeno ulijeva optimizam:

„SAD će nesumnjivo nastaviti biti garant stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Intenzivirat će svoj rad na približavanju Bosne i Hercegovine ka EU. Vrlo važno uvjeravanje gospodina Escobara je to da će izbori biti održani i da neće nikom biti dozvoljeno da građanke i građane BiH drži kao taoce onih politika od kojih korist imaju samo pojedinci.

Našoj stranci je značajno kao oslonac u našoj borbi imati američku administraciju. Naš fokus bit će međunarodno osnaživanje BiH. Na tom polju smo i dosad imali uspjeha: Berlin, London, Brisel, Hag, samo su neke od adresa koje smo obišli i imali uspješne diplomatske lobističke aktivnosti koje su doprinijele osnaživanju građanske vizije u BiH. Trenutna vlast ne zna osnažiti BiH u međunarodnom okruženju, a NS zna i hoće.

Escobar je također rekao da u fokusu američke pažnje u BiH ostaje borba protiv korupcije. Kao Trojka, u Vladi KS napravili smo najveće iskorake u državi kad je ta problematika u pitanju i tu borbu nastavljamo.“

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.