BiH

mandatar nove Vlade KS

Forto: Ovo će biti ubjedljivo najbolja Vlada koju će Kanton Sarajevo imati

14/12/2018

Mandatar Forto iz Naše stranke ocjenio je da će "ovo ubjedljivo biti najbolja Vlada koju će Kanton Sarajevo imati"

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i mandatar za sastav nove Vlade KS Edin Forto potvrdili su na večerašnjoj pres-konferenciji ko će u naredne četiri godine obnašati ministarske funkcije u Kantonu Sarajevo.

Uz to, Konaković je najavio da će 19. decembra Vlada razmatrati Nacrt budžeta KS za narednu godinu, dok će 26. decembra biti konstituirajuća sjednica.

– Nadam se da ćemo s manjim zakašnjenjem usvojiti novi budžet u januaru – dodao je Konaković.

Mandatar Forto iz Naše stranke ocjenio je da će “ovo ubjedljivo biti najbolja Vlada koju će Kanton Sarajevo imati”.

Kandidati Naše stranke su i Srđan Mandić, za ministra komunalne privrede i infrastrukture, te Lejla Brčić, za ministricu pravde i uprave.

Socijaldemokratska partija BiH dobila je tri resora, te je za ministra saobraćaja predložila Adnana Štetu. Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša bi prema prijedlogu SDP-a trebao voditi Damir Filipović, a Malik Garibija bit će na čelu Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Savez za bolju budućnost BiH predložio je za novog ministra za boračka pitanja Ismira Jusku, a Mirvad Kurić će ostati na funkciji ministra kulture i sporta.

– Za ministricu obrazovanja, nauke i sporta stranka Narod i pravda predložila je Zinetu Bogunić, za ministra privrede Harisa Bašića, te Admira Katicu za ministra unutrašnjih poslova. Finansijski sektor s ponosom će predstavljati magistar upravljanja kvalitetom u obrazovanju Amel Kovačević – dodao je Forto, navodeći da će Amela Sofić iz Demokratske fronte biti nova ministrica zdravstva.

Biografije svih kandidata za ministarske pozicije u Vladi KS

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.