Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napad na radiosarajevo.ba

Forto: Prijetnje medijima, novinarima i njihovim porodicama su nedopustive

1 sl

Ministar Katica je tokom posjete redakciji portala Radiosarajevo.ba naglasio da nažalost svjedočimo negativnom trendu napada na medije širom BiH

Nakon nasilničkog napada na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba, delegacija Vlade Kantona Sarajevo, predvođena premijerom Edinom Fortom i ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom sinoć je posjetila redakciju tog portala kako bi iskazali podršku uposlenicima ove medijske kuće i dali čvrsto obećanje da će biti podzete sve mjere da se počinitelji ovog napada dovedu pred lice pravde.

– Vlada ima nultu stopu tolerancije na nasilje. Slobodni i nezavisni mediji su ne samo stub svakog demokratskog društva, već i ključ njegovog napretka. S druge strane, fudbal je sport, a sport je plemenit. Navijačima je mjesto na tribinama, a novinarima u redakcijama. Prijetnje medijima, novinarima i njihovim porodicama su nedopustive i iz toga nema izuzeća, ni za navijače, biznismene ili političare – poručio je premijer Forto.

Ministar Katica je tokom posjete redakciji portala Radiosarajevo.ba naglasio da nažalost svjedočimo negativnom trendu napada na medije širom BiH.

– Stalo nam je do slobode i sigurnosti svakog građanina Kantona – izjavio je Katica, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.