Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forto: Upravitelji moraju produžiti radno vrijeme

edin-forto-nasa-stranka

Kantonalni zastupnik Edin Forto je danas, na osnovu žalbi brojnih građana Kantona Sarajevo, zatražio od ministra komunalne privrede Čedomira Lukića da provjeri status svih upravitelja i izvrši procjenu njihove spremnosti za rješavanje nagomilanih problema u stambenim objektima, nastalih zbog pucanja cijevi i druge štete.

“Građani su mi prijavili da upravitelji u ovim uslovima nisu promijenili radno vrijeme, pa tako žalbe ne primaju iza radnog vremena, a prošli vikend se niko nije javljao. Tražim da ministarstvo naloži upraviteljima da produže radno vrijeme te učine se dostupnim za vikend zbog novonastalih okolnosti. Kada desetine haustora širom Sarajeva nemaju vode zbog pucanja cijevi, te raste materijalna šteta zbog nemogućnosti upravitelja da pokriju sve novonastale kvarove i probleme, moramo imati mehanizam kojim se vlasti uključuju u rješavanje krizne situacije”, kazao je Forto.

“Napominjem da je trenutno u procesu javne rasprave novi Zakon o upraviteljima, te će Naša stranka tražiti osiguranje obaveznih dežura za upravitelje, ali i nove obaveze kojim će se zadovoljiti obje strane u ovoj priči. Znam da se upravitelji žale zbog nenaplaćenih potraživanja, ali ne smiju ostaviti na cjedilu stanare koji redovno izmiruju svoja dugovanja. Konačno, šteta koja će nastati manjkom reakcije raste svakog dana. Zbog toga tražimo da ministar pokrene hitne mjere kojim će pomoći i stanarima i upraviteljima”, zaključio je Forto.