Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon tragedije

Forto: Zatvorit ćemo sve ordinacije koje nezakonito posluju

Konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo zbog povećanog zagađenja
17.01.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo povodom povecanog zagadjenja i epizode uzbune u Kantonu. Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja preminula je jučer nakon što je, poslije skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici, pala u komu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto naglasio je, uz izraze saučešće porodici djevojčice Džene Gadžun, da će se postupiti u skladu sa nalazima inspekcije i da će biti zatvorene sve ordinacije koje nezakonito posluju.

– Kao premijer Kantona Sarajevo, roditelj i čovjek izražavam najiskrenije saučešće porodici. Ne mogu zamisliti kako se osjećaju, ni dubinu tuge koja ih je opteretila. Iskreno želim da pravda, u vezi s njihovim djetetom, izađe na vidjelo i da se to nikad više nijednom djetetu ne ponovi. Ne samo da želim, nego ću i uraditi sve u toj oblasti. Nemamo još potpun uvid u inspekcijske i druge nalaze u vezi s tom tragedijom, ali ćemo postupiti u skladu s onim što ti nalazi budu tvrdili. Zatvorit ćemo sve klinike i ordinacije koje nemaju potrebnu dokumentaciju za zakonski potpuno čisto poslovanje. Nereguliranost privatnih klinika je samo po sebi problem, ali nam također govori da javno zdravstvo nije odgovorilo na sve potrebe sugrađana pa ih se prisiljava na privatne aranžmane – naveo je premijer Forto, prenosi Služba za protokol i press KS.

Djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja preminula je jučer nakon što je, poslije skoro pa rutinske operacije u privatnoj klinici, pala u komu.