Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Fotografija iz BiH na trećem mjestu svjetskog takmičenja “Snaga prirode”

05/12/2017

Udruženje međunarodnih fotografa prirode i divljeg života (SINWP) objavilo je rezultate takmičenja “Snaga prirode”, piše Daily Mail.

Prvo i drugo mjesto osvojio je kanadski fotograf Mark Duffy koji se u poteklim godinama fokusirao na velike oluje i ledene brijegove.

Na trećem mjestu našla se fotografija poplava i pravoslavne crkve u Doboju iz 2014. godine, djelo fotografkinje Inge Cvijanović.

“Napustila sam svoje vozilo uzevši fotoaparat, ali nisam mogla stići do svoje kuće. U tom trenutku sam napravila ovu fotografiju. Uspjela sam razgovarati sa svojom porodicom putem telefona. Kući sam stigla jednim čamcem narednog dana”, objasnila je Cvijanović.

Ona je dodala da su u BiH 62 osobe poginule tokom poplava te da je više hiljada osoba moralo napustiti svoje domove.

“Doboj je bio potpuno pod vodom. Na pojedinim mjestima voda je bila duboka i sedam metara. BiH i Srbija su pretrpjele ogromnu štetu, jer su to bile najveće padavine u posljednjih 120 godina”, kazala je Cvijanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.