Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Christine Toudic

Francuska ambasadorica: BiH ima svoje mjesto u Evropskoj uniji, realizacija toga je i naš prioritet

Christine Toudic fena

Na pitanje o prisutnosti Francuske kroz ekonomsku pomoć u Bosni i Hercegovini, Toudic je navela kako je Francuska agencija za razvoj prisutna u svim zemljama zapadnog Balkana, osim u BiH

Francuska podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom putu u Evropsku uniju, istaknula je u utorak u Mostaru ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic.

– Zaista mislimo da zapadni Balkan i Bona i Hercegovina imaju svoje mjesto u Europskoj uniji, to je francuski predsjednik Emmanuel Macron više puta naglasio, a to je i jedan od naših prioriteta – kazala je francuska ambasadorica koja u Mostaru sudjeluje na obilježavanju Dana frankofonije.

Na pitanje o prisutnosti Francuske kroz ekonomsku pomoć u Bosni i Hercegovini, Toudic je navela kako je Francuska agencija za razvoj prisutna u svim zemljama zapadnog Balkana, osim u BiH.

– Radimo na tome, ugovor je trebao biti potpisan, međutim još uvijek čekamo da Vijeće ministara BiH donese odluku i usvoji zakon. Mislimo da se puno vremena izgubilo na tome – kazala je Toudic.