Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FTV: Marković razriješen s pozicije v.d. urednika redakcije IP-a

rtv dom

Na vlastiti zahtjev, Aleksandar Marković razriješen je s pozicije vršitelja dužnosti urednika redakcije Informativnog programa Federalne televizije.

Poslovodni odbor RTVFBiH zahvalio se uredniku Markoviću na radu, rezultatima i zalaganju koje je iskazao obavljajući ovaj posao.

Na mjesto novog vršitelja dužnosti urednika Poslovodni odbor RTVFBiH imenovao je Željka Ticu, dok je za vršiteljicu dužnosti urednika Redakcijskog odsjeka DESK-a imenovana Amra Zaklan.

Željko Tica na Federalnoj televiziji radi od njenog osnivanja, 2001. godine, a novinarskim poslom počeo se baviti 1999. godine. Od juna 2007. godine, uz reporterske poslove, radi kao jedan od urednika centralne informativne emisije Dnevnik 2, a od 2010. do 2012. obavljao je i dužnost urednika Informativnog programa Federalne televizije.

Amra Zaklan radi na Federalnoj televiziji od 2007. godine, a od 2008. u Informativnom programu obavlja novinarske, voditeljske i uredničke poslove u svim dnevnim informativnim emisijama. Već dvije godine uređuje centralnu informativnu emisiju Dnevnik 2, saopćio je Poslovodni odbor RTVFBiH.