vanredni izvještaj

FUCZ objavio stanje poplavljenih područja: Intervencije na više mjesta, pokrenuta dva klizišta

poplava-celic

Prijavljeno je i pokretanje klizišta u naselju Tulovići na području Banovića, kao i na tuzlanskom lokalitetu Pasci, Petrovice Donje

Jaka kiša uzrokovala je rast vodostaja i izlijevanje iz korita svih lokalnih vodotoka i rijeke Šibošnice na području općine Čelić u Tuzlanskom kantonu, saopćila je večeras u vanrednom izvještaju Federalna uprava Civilne zaštite.

Prema prvim procjenama, poplavljeno je oko stotinjak stambenih i drugih objekata na području te općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

U općini Banovići, izlili su se lokalni vodotoci (potoci) i poplavili nekoliko objekata u naseljima Kredit mahala, Jezero, Ekonomija. Vatrogasna jedinica je na terenu radi crpljenja vode iz objekata.

Vatrogasna jedinica u Živinicama imala 7 prijava vezanih za poplave oko stambenih objekata u naseljima Ciljuge, Suha i Đurđevik.

Na području Teočaka, lokalni potok je poplavio dva stambena objekta. I tamo su komunalne službe na terenu i crpe vodu iz navedenih objekata.

U Tuzli je vatrogasna jedinica upućena na intervenciju crpljenja vode u naselju Dragunja Donja, gdje je rijeka Tinja poplavila više stambenih objekata.

U Srebreniku, u naselju Previle, rijeka Tinja je poplavila više stambenih objakata, a površinske vode u naseljima Tinja, Potpeć i Bjelave, nekoliko stambenih objekata. Na terenu je Vatrogasna jedinica Srebrenik.

Prijavljeno je i pokretanje klizišta u naselju Tulovići na području Banovića, kao i na tuzlanskom lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.