BiH

Uručila ambasadorica

FUP dobio donaciju od Savezne kriminalističke policije Njemačke

29/10/2021

U sklopu posjete Ambasadorica Uebber i zamjenik direktora Federalne uprave policije su razgovarali o nadležnostima Federalne uprave policije

Ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uebber danas je u ime Savezne kriminalističke policije Njemačke uručila zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu dvije donacije u ukupnom iznosu od oko 46.092 eura, a u cilju podrške u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala, te podršci u borbi protiv cyber-kriminala.

Korman je zahvalio na uručenoj donaciji i napomenuo da je uloga Njemačke prepoznata u zalaganju i predanosti kada je u pitanju unapređenje sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. Istakao je činjenicu da Federalna uprava policije ima izuzetnu saradnju sa policijskim organima Njemačke, a posebno sa Saveznom kriminalističkom policijom Njemačke.

U sklopu posjete Ambasadorica Uebber i zamjenik direktora Federalne uprave policije su razgovarali o nadležnostima Federalne uprave policije, te mogućnostima razvijanja bilateralne saradnje između dvije države, uz posebno unapređenje saradnje između Federalne uprave policije i policije Savezne Republike Njemačke, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.