Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upućena kantonalnim mupo-ovim

FUP izdao naredbu nakon terorističkog napada u Moskvi

policija fup
FOTO: Fena

Kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova obavezna eventualno bilo kakva saznanja, ukoliko do njih dođu, a koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima terorizma, odmah i bez odlaganja dostaviti Federalnoj upravi policije

Federalna uprava policije je, u povodu terorističkog napada u Rusiji, obavijestila kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem očuvanja sigurnosti građana i imovine s pojačanim prisustvom policijskih službenika.

Također su saopćili da su kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova obavezna eventualno bilo kakva saznanja, ukoliko do njih dođu, a koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima terorizma, odmah i bez odlaganja dostaviti Federalnoj upravi policije.

Podsjećamo, u večernjiim satima 22. marta dogodio se teroristički napad u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u Moskvi. Napadači su otvorili vatru na gledatelje i zapalili požar koji je uništio gornje spratove zgrade. Ozlijeđeno je preko stotinu posjetitelja Crocusa. Na mjestu tragedije danonoćno rade spasioci, koji će morati raščišćavati ruševine barem do kraja dana. 

Specijalne službe u regiji Bryansk uhapsile su četiri osumnjičenika; ukupno je šef FSB-a izvijestio o 11 uhapšenih u vezi s terorističkim napadom.