Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalna uprava policije

FUP kod Sarajeva uhapsio tri osobe zbog nestanka djevojčice Danke Ilić iz Srbije

fup
Foto: Arhiv

Danas se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mjesta gdje je u 13:45 sati nestala Danka Ilić

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo”, potvrđeno je za N1 a za koje se sumnja da imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice iz Srbije.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM za otkrivanje informacija.

“Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Kako se saznaje, oni su na TikToku tražili novac da otkriju lokaciju djevojčice te su tvrdili da je drže u podrumu. Odmah po hapšenju, izjavili su da su se “samo šalili”. Svi uhapšeni su članovi jedne porodice.

Uhapšeni su Bashar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji.

Podsjetimo, danas se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mjesta gdje je u 13:45 sati nestala Danka Ilić.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi u 13:47 sati, a djevojčica je nestala nešto prije toga, odnosno u 13:45, kako je njena majka izjavila.