Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gadafi iz Maoče ubijen nakon svađe zbog imovine

Ramo Lević zvani Gadafi (72) iz Maoče oko 11 sati preminuo je u Urgentnoj službi brčanske Opće bolnice od posljedica jutrošnjeg ranjavanja u Maoči kod Brčkog.

Kako je nezvanično saopćeno u Gadafija je iz vatrenog oružja pucao Hasib M., a sukob je nastao zbog imovinskih odnosa, javlja portal Otisak.

Podsjećamo da je i u februaru 2010.godine došlo do sukoba između Levića i Hasiba kada je Hasib sa više uboda nožem teško ranio Levića.

-Dana 12.03.2016. godine oko 10,15 sati Policija je zaprimila prijavu da u mjestu Maoča, iz vatranog oružja, dva lica pucaju jedan na drugoga.

Odmah po saznanju, na lice mjesta izašli su policijski službenici, koji su na putu u blizini Maoče, zatekli su lice koje je ležalo na kolovozu i na kojem su uočene povrede. Radilo se o licu sa inicijalima R.L.rođen 1944. godine sa područja Maoče. S obzirom da je imenovani davao znakove života, isti je vozilo Službe hitne medicinske pomoći prevezen u Zdravstveni centar Brčko radi pružanja liječničke pomoći.

Na licu mjesta, od strane policijskih službenika, preduzete su radnje obezbjeđenja mjesta događaja, te su prikupljene informacije da je na istog najvjerovatnje iz vatrenog oružja pucalo lice sa inicijalima H.M. rođen 1952. godine sa područja Maoče. Preduzetim daljim radnjma, policijski službenici su pronašli lice H.M., te ga lišili slobode.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom se vrši uviđaj kao i preduzimaju druge istražne mjere i radnje.

Prema informacijama iz Zdravstvenog centra Brčko, lice R.L., je preminulo usljed povreda koje je zadobio u ovom događaju.

Pripadnici Policije preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja- navedeno je u saopćenju za javnost iz policije u Brčkom.