Gadžo: Svi se moraju ravnomjerno razvijati, finansirati i održavati

alen-gadzo-22-9-2016-5

Kandidat Demokratske fronte za gradonačelnika Tuzle Alen Gadžo obišao je danas Mramor, Stari Mramor, Bukinje i Milešiće Ljepunice. Tom prilikom su mještanima ovih područja grada Tuzle ponovili ono sa čim se susrećemo u svim mjesnim zajednicama koje su udaljene više od 300 metara od Panonskih jezera, kaže se u saopćenju DF-a.

Naime, kompletna infrastruktura je neodržavana i devastirana, neredovan ili skoro nikakav odvoz smeća, neregulisana potočna i riječna korita što prilikom svake malo veće kiše dovodi do plavljenja.

Gadžo je istakao da je i pored svega što zna i što je vidio jednostavno je šokiran ovolikom nebrigom gradskih vlasti, gdje su mještani jednostavno prepušteni sami sebi. Naglasio je da se takvoj bahatosti mora stati u kraj i da se sve MZ moraju ravnomjerno razvijati, finansirati i održavati.

Gadžo je posjetio i prostorije i stadion FK Mramor. Upoznat je da je i stadion bio poplavljen zbog neregulisanja riječnih korita i neadekvatne odvodne mreže.

Prilikom posjete kompaniji Elektro-agent vlasnik kompanije i uposleni su upoznali Gadžu sa razvojem i planovima za budućnost. Radi se o kompaniji koja ima preko 70 uposlenih i koja će još više širiti proizvodni asortiman. Gadžo je podcrtao da je obaveza svih nas da pomažemo domaće firme jer samo tako možemo zaustaviti odlazak mladih iz Tuzle. Dodajući da moramo ojačati pozicije naših kompanija prema konkurenciji iz vana.