Erdoganova posjeta

Galić i Koc razjasnili nesporazum na aerodromu: “Događaj je preuveličan u javnosti”

galic-koc

Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu GPBiH je već preduzeo određene preliminarne provjere koje se odnose na spomenuti događaj

Rukovodstvo Granične policije BiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem, u srijedu se sastalo s Haldunom Kocem, ambasadorom Republike Turske u BiH, i njegovim saradnicima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Povod sastanku je nedavni događaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, koji se dogodio prilikom dočeka i dolaska visoke delegacije Republike Turske u BiH, na čelu s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Učesnici sastanka razjasnili su sve okolnosti u vezi sa spomenutim događajem i zaključili da je ovaj događaj u javnosti preuveličan od nekih medija. Konstatovano je kako su pozitivni propisi prilikom posjete važnih stranih zvaničnika veoma jasni i precizni, kako za strane tako i za domaće zvaničnike te da ne postoje izuzeci i odstupanja u pogledu provođenja istih. Na sastanku su, također, dogovorene aktivnosti u daljnjem radu i saradnji, kako u budućnosti ne bi dolazilo do ovakvih ili sličnih incidenata i nesporazuma.

Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu GPBiH je već preduzeo određene preliminarne provjere koje se odnose na spomenuti događaj, radi potpunog utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja, u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinaca u navedenom događaju, zaključili su iz Granične policije.