Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svijetleća 3D fontana

Gdje je završila nekadašnja “turistička atrakcija” sa Bjelašnice

FOTO: Ustupljenja fotografija
Fontana odbačena u dvorištu objekta u blizini Dejčića

Za tu “atraktivnu” rasvjetu utrošeno je više od 55.000 maraka, od čega, kako tvrde iz Općine, 28.500 KM za fontanu, koja je nakon godinu dana “demontirana radi premještanja na drugu lokaciju”. Gdje, nisu rekli. Međutim, kako nikada ništa nije ostalo sakriveno, tako ni ovog puta

Nedavno su nadležni iz Općina Trnovo obavijestili javnost da je sa Babinog dola sklonjena 3D-svjetleća fontana, kojoj, prema mišljenju ogromnog broja građana, nikada nije bilo mjesto na planini.

Cilj ovog „ukrasa“ bio je da uljepša Bjelašnicu, a postignut je potpuno drugačiji efekat.

– Cilj projekta je podizanje kvalitete turističke ponude i promocije turizma na području općine Trnovo i Kantona Sarajevo. Bjelašnica će ovim projektima dobiti atraktivnu rasvjetu – saopćili su svojevremeno iz Općine Trnovo.

Za tu “atraktivnu” rasvjetu utrošeno je više od 55.000 maraka, od čega, kako tvrde iz Općine, 28.500 KM za fontanu, koja je nakon godinu dana “demontirana radi premještanja na drugu lokaciju”. Gdje, nisu rekli.

Međutim, kako nikada ništa nije ostalo sakriveno, tako ni ovog puta.

Našoj redakciji javili su se čitatelji i poslali fotografiju fontane, koja, onako pozlaćena i kičasta, stoji odbačena u dvorištu nekog objekta u blizini Dejčića.