Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milko Grmuša

Generalni sekretar PDP-a: Dogodine i lokalne i vanredne opće izbore

grmusa (1)

Grmuša tvrdi da bi trebalo uvesti institut vanrednih izbora, sve potrebne tehničke stvari, skenere i kontrolu biračkog procesa, te omogućiti transparentan i objektivan rad javnih medija tokom izborne kampanje

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša rekao je danas u Prnjavoru da je pravilo u svim demokratskim zajednicama da u situaciji kada vlast ne može da bude formirana budu održani vanredni izbori.

“Smatramo da bi bilo efikasno, radi uštede sredstava poreskih obveznika, da iduće godine, kada već imamo lokalne izbore pristupimo prethodno promjenama izbornog zakona”, rekao je Grmuša na konferenciji za novinare.

On je naveo da je stav PDP-a da je, možda, bolje ići u varijantu vanrednih izbora, nego praviti neke druge aranžmane.

Grmuša tvrdi da bi trebalo uvesti institut vanrednih izbora, sve potrebne tehničke stvari, skenere i kontrolu biračkog procesa, te omogućiti transparentan i objektivan rad javnih medija tokom izborne kampanje.

“Da konačno suočimo političke argumente svih partija u BiH, za kakvu su novu vlast, šta žele da urade ako imaju šansu u Parlamentarnoj skupštini, šta bi uradili da su u Savjetu ministara i da na bazi takvih politika i poštenih rezultata izbora dobijemo vlast koja će moći da ovu zemlju povuče naprijed”, rekao je Grmuša.

On je naglasio da je stav PDP-a da sve što se tiče ANP-a mora da radi novi Savjet ministara, jer, kako je naveo, nešto što je u tehničkom mandatu ne može donositi suštinske odluke.

“Što se tiče svih drugih integracija i saveza mi imamo proklamovane politike još od 1999. godine da Republika Srpska, a sa njom i BiH, gdje god išla ili ne išla, mora da bude zajedno sa Srbijom. To je naš načelan stav, mi tu politiku pratimo, to je oficijelan stav PDP-a”, naglasio je Grmuša.