Genjac: SDA kandidati pobijedili u Sanskom Mostu, Tešnju i Banovićima

BiH

_mg_6684

Halid Genjac, predsjednik Glavnog izbornog štaba Stranke demokratske akcije (SDA) je izjavio večeras u Sarajevu da je već poznato da je u Sanskom Mostu, Tešnju i Banovićima pobijedio kandidat za općinskog načelnika iz redova SDA, a da je u Srebrenici tijesna situacija, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izbori su prošli uglavnom u miru, bez nekih većih incidenata osim u Stocu i na svim ostalim biračkim mjestima i općinama je u potpunosti sačuvan integritet izbornog procesa. Prvi rezultati ukazuju da će stranka SDA se potvrditi kao najjača politička stranka i po broju birača, broju načelnika iz SDA ali i po broju vijećnika”, pojasnio je Genjac.

Istakao je da već imaju nekoliko obrađenih rezultata.

“Već se zna da je u Sanskom Mostu, Tešnju, Banovićima izabran načelnik iz SDA. Razultati prilično uvjerljivo sa velikom sigurnošću najavljuju pobjedu načelnika u Zenici, općini Centar u Sarajevu dobro stojimo, ostalo je u obradi”, naglasio je Genjac.

Govoreći o Srebrenici poručio je da “je vrlo komplikovana za obradu jer tamo imamo tri kategorije birača”.

“Prema podacima koje mi dobijamo na osnovu izlaznosti birača rezultati su trenutno tijesni, međutim, kada se saberu svi rezultati ipak je očekivati pobjedu Ćamila Durakovića”, dodao je Genjac.