BiH

Sarajevo

Genjac: Trebalo bi što prije usvojiti budžet institucija BiH

14/05/2020

Dodao je kako očekuje da će politički razgovori, potreba pronalaženja rješenja i potreba relaksiranja političkih odnosa dovesti do poboljšanja cjelokupne klime

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac je danas u Sarajevu izjavio novinarima da bi, s povećanom spremnošću na kompromise, na fleksibilnost, i sa povećanom spremnošću da se ponese odgovornost, trebalo budžet institucija BiH za 2020. godinu što prije usvojiti.

– Očekujem da ćemo se u vezi budžeta lako dogovoriti, nakon što se otklone političke prepreke za njegovo usvajanje. Znamo da su političke prepreke za usvajanje budžeta bile njegovo povezivanje sa nekim pitanjima koja nisu u vezi sa budžetom i neke blokade koje su uslijedile u institucijama BiH u vezi s tim – naveo je Genjac.

Dodao je kako očekuje da će politički razgovori, potreba pronalaženja rješenja i potreba relaksiranja političkih odnosa dovesti do poboljšanja cjelokupne klime i stvaranja uslova za rad u institucijama BiH i do vrlo brzog usvajanja budžeta.

Genjac napominje da je pitanje budžeta u velikoj mjeri određeno i aktuelnim stanjem u BiH i u svijetu povodom pandemije koronavirusa.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.