Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gimnazija “Maarif Koledž” poziva učenike 9. Razreda na testiranje za stipendije

Gimnazija Maarif Koledz

Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo i ove godine dodjeljuje stipendije učenicima IX razreda koji žele upisati Gimnaziju „Maarif koledž”.

Svi učenici imaju jednake šanse da, na osnovu svog znanja i sposobnosti, osvoje vrijedne stipendije. Test obuhvata gradivo iz matematike, bosanskog jezika i engleskog jezika, te pitanja iz općeg znanja. U zavisnosti od postignutih rezultata, učenici imaju mogućnost da osvoje stipendije u iznosu od 25% do 100% od ukupne cijene školarine. Osvojena stipendija se odnosi na cjelokupno četverogodišnje školovanje.

Prijava za testiranje je obavezna i može se izvršiti na maarif.edu.ba/bs/form/stipendija do 13. aprila 2018. godine do 12:00 sati.

Gimnazija „Maarif Koledž“ je osnovana od strane Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo. Pored gimnazije, u sklopu Fondacije djeluju još i predškolska ustanova „Kid IUS“, Prva privatna osnovna škola „Isa-beg Ishaković“, te Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Na taj način obuhvaćen je cjelokupan odgojno obrazovni proces na svim nivoima, od vrtića do doktorata. Škola je smještena pored zgrade Prve privatne osnovne škole „Isa-beg Ishaković“ u kampusu Vraca. Učionice su opremljene pametnim tablama koje omogućavaju da se, uz uz tradicionalne didaktičke metode i frontalni pristup, primjenjuju i interaktivne nastavne metode.

Škola nudi dva izborna područja, i to izborno područje za informacione i komunikacione tehnologije (IKT) i izborno područje za vizuelne komunikacije i dizajn (VKD). Pored nastavnog plana i programa Kantona Sarajevo, škola također nudi mogućnost pohađanja nastave po Cambridge nastavnom programu.