Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga u Tužilaštvu BiH

Glavna tužiteljica Gordana Tadić ima poruku za porodicu Dženana Memića

gordana tadic

Odgovorila na pitanja vezana za agoniju kroz koju prolaze kako porodica Davida Dragičevića tako i Dženana Memića

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić poslala je danas tokom debate o vladavini prava “Pravo na pravdu” koju organizira Evropska unija poruku porodici ubijenog Dženana Memića.

A. DUČIĆ

– Želim poručiti porodici Memić da će Tužilaštvo BiH uskoro izaći u javnost s određenim rezultatima – poručila je Tadić odgovarajući na pitanja vezana za agoniju kroz koju prolaze kako porodica Memić, tako i porodica ubijenog Davida Dragičevića a zbog činjenice da ubistva ova dva mladića još uvijek nisu riješena.

– Što se tiče porodice Dragičević, taj spis koji se vodi u tužilaštvu u RS nije proslijeđen Tužilaštvu BiH. Kod porodice Memić je bila podignuta optužnica, a vidim situaciji da Vrhovni sud treba da donese odluku. Mi smo se mogli uključiti i porodicu Memić sam osobno primila i mogu poručiti bit će rezultata – kazala je Tadić.

Inače na Vrhovnom sudu FBiH u toku je sjednica Vijeća u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović (Dženan Memić) po žalbi Tužilaštva KS, a po drugoj oslobađajućoj presudi Kantonalnog suda u Sarajevu u januaru 2020. godine.

U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka.