Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik vlade slovenije

Golob se sastao s članovima Predsjedništva: BiH ima evropsku budućnost

l_3ed52f31901547567ca25b70256a727f

Istaknuli su da je dodjela kandidatskog statusa važna prekretnica na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, te da to predstavlja pozitivan signal i jasnu poruku da je budućnost BiH u Evropskoj uniji

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su predsjednika Vlade Republike Slovenije Roberta Goloba. Sаgovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi BiH i Slovenije tradicionalno vrlo dobri i prijateljski i da su obje zemlje posvećene njihovom unapređenju i jačanju.

U razgovoru je rečeno da su ekonomski odnosi i trgovinska razmjena između dvije zemlje dobri, ali da postoje mogućnosti za njihovo unapređenje.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost Republici Sloveniji za kontinuiranu i aktivnu podršku i pomoć Bosni i Hercegovini na evropskom putu, a posebno na zalaganju za dodjelu kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.

Istaknuli su da je dodjela kandidatskog statusa važna prekretnica na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, te da to predstavlja pozitivan signal i jasnu poruku da je budućnost BiH u Evropskoj uniji.

Predsjednik Vlade Republike Slovenije Robert Golob je kazao da je BiH dobijanjem kandidatskog statusa dobila vrlo jasnu poruku da naša zemlja ima evropsku budućnost.

Poručio je da se Slovenija, kao iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine, aktivno zalagala za dodjelu kandidatskog statusa našoj zemlji te da je spremna Bosni i Hercegovini pružiti svu potrebnu stručnu i tehničku pomoć na njenom evropskom putu – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.