Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preminuo u ponedjeljak

Goražde se oprašta od Almira Raščića, u BPK-u Dan žalosti

l_b411756359a1a788138d1e4d48a90be4 (1)

Stotine građana prisustovalo je komemoraciji održanoj u velikoj sali Centra za kulturu Goražde, dok je u BPK Goražde odlukom kantonalne vlade proglašen Dan žalosti

Goražde se danas oprašta od bivšeg nogometaša Almira Raščića, koji je preminuo u ponedjeljak, 23. januara od posljedica povreda zadobijenih u napadu 13. januara, kada je upucan u glavu.

Stotine građana prisustovalo je komemoraciji održanoj u velikoj sali Centra za kulturu Goražde, dok je u BPK Goražde odlukom kantonalne vlade proglašen Dan žalosti.

Uz riječi saučešća porodici ubijenog Raščića, na komemoraciji su se obratili predstavnici Nogometnog saveza, kantonalni i općinski zvaničnici te sugrađani, dijeleći bol zbog tragičnog gubitka te uz poruke da ubica mora biti pronađen i adekvatno kažnjen.

– Danas je težak dan za sve nas, posebno za porodicu koja se oprašta od svog Almira. I mi se opraštamo od našeg Almira, uvaženog delegata u Skupštini Nogometnog saveza BiH, predanog sportskog radnika bogate fudbalske karijere, brižnog oca, dobrog supruga, plemenitog sina i voljenog brata. Teško je pronaći riječi utjehe u ovakvim trenucima. Preranim odlaskom našeg Almira sportska zajednica je izgubila mnogo – kazao je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Almirovi prijatelji i sugrađani poručili su da on neće biti zaboravljen, uz poziv nadležnim organima da otkriju i procesuiraju počinitelja gnusnog napada na nevinog čovjeka. Na komemoraciji su pročitane i neke od poruka sugrađana, nakon što je Almir izgubio bitku za život.

– Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađana, čijim je odlaskom ostalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost. Koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli, najbolje govore komentari na društvenim mrežama i muk i nevjerica koji su zavladali gradom. Jedno ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio – kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Dženaza i ukop Almira Raščića obavljeni su na gradskom mezarju Kolijevke. U isto vrijeme u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu je proučen i tevhid.

Bivši nogometaš Almir Raščić napadnut je u noći 13. januara dok se kretao prema parkingu stambene zgrade u kojoj je živio, kada mu je za sada nepoznata osoba pucala u glavu. Od posljedica povreda preminuo je 23. januara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Almir Raščić igrao je za Goražde, Željezničar, Olimpik, Velež, Azot, a nakon okončanja nogometne karijere bavio se ugostiteljstom i bio je omiljen u gradu na Drini.