Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prikupili 30 vreća smeća

Goražde u globalnoj akciji “Let’s do it – Očistimo Planetu za jedan dan”

akcija_Let's_do_it_Gorazde (1)

Za razliku od prošle godine, kada smo ovdje pokupili oko 130 vreća smeća, danas smo prikupili znatno manje

Goražde se i ove godine pridružilo globalnoj akciji Let's do it – Očistimo planetu za jedan dan. Akcija je danas provedena na popularnom izletištu Zelena u naselju Zupčići.

Predstavnik Volonterskog servisa mladih Goražde Dženis Ćulov pojašnjava da je Svjetski dan čišćenja kroz akciju Očistimo planetu za jedan dan, u 30 gradova BiH organizovana 18. septembra, a održavanje akcija u Goraždu pomjereno je za ovaj vikend zbog vremenskih uvjeta.

– Padala je kiša tako da tog dana nismo mogli realizovati akciju i odlučili smo se to učinimo ovaj vikend, pod pokroviteljstvo Evropske unije u BiH. Za razliku od prošle godine, kada smo ovdje pokupili oko 130 vreća smeća, danas smo prikupili znatno manje, što znači da je mnogo bolja situacija. Na ovom izletištu postoje i kante za smeće i građani ga tu odlažu, što znači da se ekološka svijest malo i podiže – istiće Ćulov.

Današnjoj akciji odazvala se grupa od 20 mladih volontera koji su prikupili oko 30 vreća smeća, što je dovoljan input da se na podizanju ekološke svijesti još treba raditi – poručili su iz Volonterskog servisa mladih Goražde.