Muzurović podnio ostavku na funkciju direktora rukometne reprezentacije

BiH

rukomet-1

Gordan Muzurović na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RS BiH) podnio je ostavku na funkciju direktora rukometne reprezentacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kao motiv za odlazak sa pozicije direktora Muzurović je naveo tešku situaciju u RS BiH, kojoj se ne nazire kraj. Iz RS BiH su saopštili da su članovi UO jednoglasno prihvatili njegovu neopozivu ostavku i zahvalili mu se na radu i maksimalnom angažmanu. Donijeta je odluka da se u roku od pet dana formira koordinaciono tijelo koje će biti zaduženo za provođenje aktivnosti muških rukometnih reprezentacija.

Muzurović je 13. januara prije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo BiH – Švajcarska potpisao službeni zapisnike na kojem nije bilo imena Tomislava Nuića.

Taj propust niko u bh. taboru nije primijetio, pa je Nuić u jednom trenutku ušao u igru i postigao jedan pogodak. Nakon poraza rezultatom 16:21 Švajcarci su se žalili EHF-u, čiji je Rukometni sud donio odluku da registruje utakmicu rezultatom 10:0. Zbog toga su bh. rukometaši ostali bez plasmana u baraža za SP, koji su izborili na terenu.

RS BiH je u zadanom roku do 21. februara uložio žalbu na odluku Rukometnog suda, ali Apelacioni sud EHF-a još uvijek nije donio odluku.

Jednoglasnom odlukom Upravni odbor je imenovao Zlatu Zubac za koordinatoricu ženskih reprezentacija BiH (U18, U16 i U14). Imenovan je i stručni štab U18 reprezentacije BiH za predstojeći turnir “2018 IHF/EHF Women's Trophy“. Odlučeno je da selektorica bude Kornelija Rajković-Leko, a da Vladimir Suvajac bude pomoćnik.