Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Gorica Dodik, nakon što se pojavila na crnoj listi: “Hvala puno, nema veće privilegije”

gorica dodik
FOTO: Instagram / @dodikgorica
Gorica Dodik

“Dodikova kći, Gorica, uključena je u vođenje političkih i poslovnih aktivnosti svog oca, uključujući vlasništvo nad nekoliko subjekata koji primaju značajnu pomoć Vlade RS po Dodikovom nalogu”, naveli su

Gorica Dodik, kćerka lidera SNSD-a i predsjednika RS Milorada Dodika, danas se pojavila na crnoj listi američkih vlasti.

Gorica Dodika je pojavljivanje njenog imena među sankcionisanim osobama od strane američkog Ministarstva finasija nazvala “privilegijom”.

“Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta”, poručila je Dodikova kćerka na Twitteru, podijelivši objavi Američke ambasade o uvođenju sankcija.

“Najveća istina je da vi vodite korupciju u cijelom svijetu preko raznih firmi i svi koji vam se ne povinuju su “kriminalci”, poručila i dodala sljedeće:

“Pozdravite vašeg predsjednika pedofila, njegovog sina narkomana i ostalu mnogobrojnu rodbinu”, napisala je Gorica Dodik.

gorica dodik twitter
FOTO: Twitter
Tweet Gorice Dodik nakon što je stavljena na crnu listu

Zašto su Igor i Gorica završili na cenoj listi

“Na nedavnim izborima u RS, Savez nezavisnih socijaldemokrata, uključujući Dodika i Igora, urotio se radi podmićivanja političkih dužnosnika, članova biračkih odbora i posmatrača izbora u nastojanju da korupcijom dobije izbore. Igor je bio uključen u podmićivanje opozicionih političara, kojima su nuđena politička imenovanja u zamjenu za ključne informacije i pozicije posmatrača na biračkim mjestima”, stoji u pojašnjenju SAD-a zašto su Dodikova djeca završila na “crnoj listi”.

“Dodikova kći, Gorica, uključena je u vođenje političkih i poslovnih aktivnosti svog oca, uključujući vlasništvo nad nekoliko subjekata koji primaju značajnu pomoć Vlade RS po Dodikovom nalogu”, naveli su. Pročitajte OVDJE cijelokupno pojašnjenje Amerikanaca vezano za uvođenje sankcija Igoru i Gorici Dodik, te četiri bh. kompanije.