BiH

"slučajna prolaznica"

Gospođa koja je kupila stan u Turskoj obećala da će glasati za SDA

27/06/2022

Kazala je i da je njen "brat poginuo 30 godina, jedinac" te da ima jednog sina i da "kupila stan u Turskoj prije dva mjeseca, iz straha"

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Kantona Sarajevo održao je u ponedjeljak, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, obraćanje javnosti na kojem su zatražili ostavke ministara u Vladi KS.

U jednom trenutku, nakon govora zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini KS Harisa Zahiragića za riječ se javila “slučajna prolaznica” koja je poručila kako nije članica nijedne stranke, ali će glasati za SDA, što je izazvalo oduševljenje članova Kantonalnog odbora SDA.

Između ostalog, spomenuta “slučajna prolaznica” obećala da će glasati za SDA, na što su Zahiragić i njegove kolege oduševljeno aplaudirale.

“Da vam kažem, grozna je SDA bila, svašta je radila, ali nadam se da se očistila”.

Na to je Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS dodao “nije do kraja, ali čistimo se gospođo”.

Kazala je i da je njen “brat poginuo 30 godina, jedinac” te da ima jednog sina i da “kupila stan u Turskoj prije dva mjeseca, iz straha”.

Na to joj je Zahiragić obećao da će njen govor “puštat na političkoj akademiji SDA”, a članovi KO SDA KS su to pozdravili apluzom. Zanimljivo je, i prije nego je “slučajna prolaznica” krenula sa objašnjenjem zašto će glasati za SDA, Zahiragić se obratio po svemu sudeći ekipi Televizije Kantona Sarajevo, sa riječima “snimite ovo TVSA”.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.