Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Govedarica: Da nije Ceca kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova?

vukota_govedarica

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica istakao je danas da je prevoženje folk zvijezde Svetlane Cece Ražnatović helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na privatnu novogodišnju žurku u Banja Luku “još jedno besramno pljačkanje naroda”.

– Ako znamo da avion RS-a razvozi nepoznate putnike po grčkom i hrvatskom primorju i ako znamo da helikopter RS-a vozi visoke funkcionere SNSD-a širom Republike Srpske u vremenu predizbornih kampanja, zar nekoga čudi što građani RS-a plaćaju čak i Cecin dolazak u Banju Luku – istakao je Govedarica.

Podsjeća da je Narodna skupština RS-a u aprilu prošle godine dala saglasnost za kupovinu novog helikoptera vrijednog 9,4 miliona KM. Iz Vlade RS-a, dodaje on, tada su ukazivali da je taj helikopter neophodan za policijske i medicinske svrhe, ali i za prevoz zvaničnika.

– Da nije Ceca kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova ili za direktora UKC RS? Ili je ona zvaničnik RS-a? Ona je u Banju Luku dolazila zbog privatne zabave i ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi Vlada RS-a slala helikopter po nju. Ovo je još jedno besramno pljačkanje naroda – kazao je Govedarica.

Podsjetio i „na mnogobrojne afere koje se godinama vežu za Helikopterski servis i njegovog direktora Bobana Kusturića“.

– Poštujem svačiji humanitarni rad pa i gospođe Ražnatović, ali to ne znači da se humanost na takav način može tretirati – istakao je Govedarica reagujući na informaciju iz medija da je srpska pjevačica uplatila pet hiljada eura Fondu solidarnosti.