Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDS-a

Govedarica: Misle da pravljenjem velikog problema mogu riješiti mali

vukota govedarica

On je dodao da stranke iz RS za početak ozbiljno upozoravaju SDA, a svi njihovi naredni koraci “zavisiće od Izetbegovića i njegove družine koja je spremna da ruši Dejton, ali u tome neće uspjeti”

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da su najavom SDA da će pokrenuti inicijativu za preispitivanje naziva Republika Srpska ugroženi ustavna pozicija BiH, Dejtonski mirovni sporazum, ali i Ustav Republike Srpske koji su parlamentarne stranke iz Republike Srpske spremne da brane.

Govedarica je novinarima u Banjaluci nakon sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske rekao da današnji prizemniji stav Bakira Izetbegovića i SDA govori da oni misle da pravljenjem velikog problema mogu riješiti mali.

On je naglasio da svakome mora biti jasno da bilo koja vrsta koketiranja sa SDA, u ovom pogledu, neće dobro donijeti ni ovoj zemlji niti bilo kojoj političkoj organizaciji.

“Bez obzira na političke razlike između aktera današnjeg sastanka, želim da naglasim da kada je u pitanju Republika Srpska u svakom momentu smo spremni da dijelimo ono što nas obavezuje, a to je da u svakom momentu zaštitimo sve prerogative državnosti Republike Srpske, tako i njeno ime i prezime koje je definisano Dejtonom”, rekao je Govedarica.

On je naveo da su se predsjednici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske danas saglasili o najbitnijim stvarima, kao i da je to ono što je danas potrebno RS.

“Zaključak je da u svemu ovome treba biti razuman i odgovoran prema Republici Srpskoj i njenom narodu”, poručio je Govedarica.

On je dodao da stranke iz RS za početak ozbiljno upozoravaju SDA, a svi njihovi naredni koraci “zavisiće od Izetbegovića i njegove družine koja je spremna da ruši Dejton, ali u tome neće uspjeti”.